Окръжна прокуратура Сливен образува досъдебно производство започна  разследване на причините

...
Окръжна прокуратура Сливен образува досъдебно производство започна  разследване на причините
Коментари Харесай

Разследват причините довели до пожара в Сливенската болница

Окръжна прокуратура Сливен образува досъдебно произвеждане започна  следствие на аргументите довели до пожара в МБАЛ Хаджи Димитър, при който починаха трима мъже в коронавирус отделението тази нощ. Загиналите са мъже на 66, 70 и 81 години. Днес проверяващите направиха два огледа  на местопроизшествието, разпитани са очевидци. По досъдебното произвеждане ще бъде назначена пожаротехническа експертиза, която да откри с решителност аргументите за настъпилия пожар.

Сигналът за пожара е постъпил 02.39 минути, оповестиха от полицията. Два екипа на пожарната са се присъединили в гасенето и евакуацията на останалите заболели, описа ръководителят на избавителната акция инспектор  Пламен Димов. 

" Реагирахме с два автомобила. По най-бързият метод направихме евакуация на коронавирус отделението. "   

Директорът на Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и  отбрана на популацията “ комисар Владимир Демирев  разяснява версиите, по които се работи.  

" - Едната е за проблем с електрическата апаратура, другата е проблем с кислородната апаратура и третата е немарливост, вероятно от пациентите някой да е пушил. Най-малко евентуална се обрисува версията за проблем с кислородната апаратура. "    

- От къде са починалите? От Сливен ли са?  

- Загиналите, да от Сливен са. "  

Управителят на болничното заведение доктор Пенко Пенков също разгласи, че допустимо огънят да е тръгнал от цигара. 

" Следствените органи и ние видяхме, че в едно от леглата има запалка, която е обгоряла. Вероятно той или е пушил, или нещо от този жанр. След това личния състав сподели, че този човек непрекъснато е желал цигари. "   

Двама от починалите са умряли в стаята от задушливия пушек от тлеещ  дюшек, а третият, който е бил откаран в Центъра за незабавна здравна помощ  умрял, до момента в който е подготвян за превозване в клиниката по изгаряне в Пловдив. Други потърпевши от пациентите няма, няма и потърпевш личен състав.  
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР